Nijkerk Challenge

Informatie voor deelnemers Nijkerk Challenge 2018

 

De Nijkerk Challenge wordt in 2018 voor de vijfde keer georganiseerd door de gezondheidscentra Nijkerk. De Challenge is een uitdaging die een groep mensen samen aangaat. De Challenge bestaat uit zes aaneengesloten dagen wandelen in de laatste week van augustus. De afstanden worden met de deelnemers besproken tijdens de trainingsfase van ongeveer een half jaar. Deelnemers aan de Challenge hebben een uitnodigingsbrief van de huisarts(en) ontvangen.

 6februari2018

 

 

 

6 februari 2018: informatieavond

Op dinsdag 6 februari 2018 vindt er een informatiebijeenkomst plaats over de voorbereidingen en de Challenge. Start 19.00 uur. Locatie: Rabobank Randmeren, Van het Hoffstraat 24 Nijkerk. Ook ‘oud-Challengers’ zullen daar hun ervaringen delen.
Op deze avond kunnen alle vragen worden gesteld en worden de inschrijfformulieren ingevuld. Aanmelden voor deze avond is gewenst.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar ndc@gc-nijkerk.nl of contact op te nemen met de receptie van gezondheidscentrum De Nije Veste 033-721 05 00 of de receptie van gezondheidscentrum Corlaer 033-721 04 00.

Mensen die geen uitnodigingsbrief van de huisarts voor de informatieavond en de Challenge hebben ontvangen, kan gevraagd worden contact te zoeken met hun huisarts bij de gezondheidscentra Nijkerk als men deel wil nemen aan de Challenge.

3maart2018

 

 

 

3 maart 2018: eerste wandeling

Zaterdag 3 maart is de Nijkerk Challenge 2018 officieel van start gegaan.

De opkomst was goed te noemen, ruim 60 wandelaars vertrokken om 9.00 uur vanaf De Nije Veste.

Er ontbraken nog een behoorlijk aantal deelnemers, maar gezien de griepgolf, de voorgaande vorstdagen en de volle agenda’s van velen was dit goed verklaarbaar.

 

Er werd in 3 groepen gelopen:

* ruim 5 km: met 10 deelnemers,
* 7,45 km: met 14 deelnemers,
* en de rest liep een dikke 10 km.
Leuk was de verbazing bij velen dat het ondanks de vorst eigenlijk heel lekker wandelweer was.
De koffie na afloop smaakte uitstekend!

6 maart 2018: meetavond

Bloeddruk, gewicht, buikomvang en nog wat andere zaken werden tijdens de eerste meting op dinsdagavond gemeten en vastgelegd, zodat de vorderingen in het vervolgtraject kunnen worden beoordeeld. Een extra stimulans voor de deelnemers.
De meeste deelnemers zijn nu in het bezit van hun Garmin.

Maandag 26 maart 2018: zomeravond wandeling

Dit is de eerst maandag nadat de zomertijd is ingegaan. We kunnen er weer ’s avonds op uit. Daarom deze zomeravond wandeling. We vertrekken bij De Nije Veste.

Dinsdag 10 april: thema-avond Gezonde leefstijl

Hoe daag je jezelf uit om gezonder te leven? Tijdens deze thema-avond voor de deelnemers aan de Nijkerk Challenge staan we op een verfrissende manier stil bij beweging en voeding. Een avond met informatie en tips, de deelnemers gaan met elkaar in gesprek over stellingen, doelen stellen en valkuilen. Ideeën opdoen, leren van elkaar, een leuke avond. De challengers zijn op 10 april welkom bij de Rabobank Randmeren in Nijkerk. Het programma is van 19.00 tot 20.45 uur.

6mei2018

 

 

 

Zondag 6 mei: zondagwandeling

Met de hele groep challengers uit Nijkerk maken we een fraaie tocht in het buitengebied. Hoe mooi kan het zijn in Nijkerk en omgeving!

26mei2018

 

 

 

Zaterdag 26 mei: Veluwe wandeltocht Nijkerk

‘Wandelen is gezond en nog leuk ook’. Elk jaar is het een feestje! Als Nijkerk Challenge sluiten we weer graag aan bij de veluwewandeltocht.nl op zondag 26 mei. Wij doen mee aan twee afstanden: de 10 en de 15 km. Het is belangrijk om op tijd aanwezig te zijn, want de starttijden liggen vast. De starttijd van de 15 km is 12.00 uur, die van de 10 km 13.30 uur. De Veluwe Wandeltocht Nijkerk viert dit jaar haar 60-jarig jubileum.

21juni2018

 

 

 

Donderdag 21 juni: kookworkshop

Net als op 15 mei verzorgen de voedingsadviseurs van Di-eetgezond van de Gezondheidscentra Nijkerk een inspirerende kookworkshop. Hoe gaan gezond en lekker eten samen? De challengers gaan aan de slag om zelf een gezonde en smakelijke maaltijd te bereiden en daarna samen aan tafel. De workshop vindt plaats in de keuken van Accent Praktijkonderwijs Nijkerk. Het programma start einde middag.

 

24juni2018

 

 

 

Zondag 24 juni: zondagwandeling

Met de hele groep challengers uit Nijkerk maken we een bijzondere wandeling. Met lunch.

 27augustus2018

 

 

 

27 augustus t/m 1 september 2018

De Challenge week bestaat uit zes dagen aaneengesloten wandelen, van maandag 27 augustus tot en met zaterdag 1 september 2018.

 1september2018

1 september 2018

Op zaterdag 1 september 2018 zullen de Challengers over de finish gaan. De feestvreugde zal dit jaar extra groot zijn, omdat er op deze dag ook andere feestelijkheden in Nijkerk zijn.

In de week van 3 september 2018: laatste meetmoment

De meet-avond in de week van 3 september is een vervolg op de avond van 6 maart. Hoe mooi is het dat je als deelnemer gaat zien ‘welke stap je hebt gezet’ door een half jaar mee te wandelen met de Nijkerk Challenge.

Zaterdag 29 september: festival NDC

De deelnemers aan de Nijkerk Challenge gaan het afsluitende festival van de Nationale Diabetes Challenge bezoeken op 29 september in Amsterdam.

https://www.nationalediabeteschallenge.nl.

Om hier fit te verschijnen vinden in september de ‘blijf in vorm’-wandelingen plaats.

Informatie of vragen over de Nijkerk Challenge: ndc@gc-nijkerk.nl

Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 19 april 2018