Onze belofte:

Gastvrije, persoonsgerichte zorg met een glimlach!

CONTACTINFORMATIE

Fysiotherapie De Nije Veste

Oranjelaan 104, 3862 CX  Nijkerk
Tel. 033-7210 510
E-mail: receptie-fysiotherapie@denijeveste.nl

Voor het maken van afspraken zijn wij telefonisch bereikbaar op werkdagen, bij voorkeur tussen 08:00 en 14:00 uur, dan is de praktijkassistente aanwezig.

Voor dringende zaken die niet kunnen wachten kunt u ook na 14:00 uur bellen. U krijgt dan direct één van de fysiotherapeuten aan de lijn. Houdt u er dan wel rekening mee dat u deze dan stoort in zijn of haar werkzaamheden.

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m donderdag van 07:00 tot 21:00 uur.
Vrijdag van 07:00 tot 18:00 uur.

 

Voor FysioFit! hebben wij verschillende tijden gereserveerd:
Maandag      08:30-10:45 en 18:30-21:00
Dinsdag        07:00-11:30 en 18:30-21:00
Woensdag    08:30-10:45 en 18:30-21:00
Donderdag   08:30-10:45 en 18:30-21:00
Vrijdag          07:00-11:30 en 14:00-15:00

Als gevolg van de corona-maatregelen wordt FysioFit! tijdelijk online aangeboden!

UW OORDEEL OVER ONS
PRAKTIJKINFORMATIE

De praktijk Fysiotherapie De Nije Veste bestaat sinds maart 2011 als fusiepraktijk tussen twee langer bestaande fysiotherapiepraktijken in Nijkerk. De expertise van 16 fysiotherapeuten + 2 praktijkassistenten verzekeren een optimale behandeling.

U vindt ons op de 2e verdieping van Gezondheidscentrum De Nije Veste, waar we de beschikking hebben over 10 behandelruimtes en 2 ruime oefenzalen van respectievelijk 175m2 en 50 m2.

Wij leveren verantwoorde zorg binnen een vriendelijke, veilige en vertrouwelijke omgeving.

Onze belofte: gastvrije, persoonsgerichte zorg met een glimlach.

Het beleid van de praktijk is erop gericht, dat binnen 2 dagen na aanmelding een eerste afspraak kan worden gepland.

In het team van fysiotherapeuten zijn de volgende verbijzonderingen aanwezig:

 • manuele therapie
 • bekkenfysiotherapie
 • oedeemfysiotherapie
 • oncologiefysiotherapie
 • sportfysiotherapie
 • kinderfysiotherapie
 • geriatriefysiotherapie
 • psychosomatische fysiotherapie
 • handtherapie
 • hartrevalidatie

De praktijk is aangesloten bij het Keurmerk Fysiotherapie, de beroepsgroep KNGF, de Nederlandse Vereniging voor HandTherapie NVHT, de regionale CVA-zorgketen Stroke Service Eemland en bij de landelijke netwerken ParkinsonNet en Chronisch ZorgNet.

Naast fysiotherapie wordt aandacht besteed aan preventieve training (beweegprogramma’s) bij overgewicht en bij chronische aandoeningen als suikerziekte, hart- en vaatziekten en longziekten.

Maar wij richten ons niet alleen op ‘patiënten’: wie streeft naar een betere fitheid en gezondheid, en daarbij persoonlijke en deskundige begeleiding wil, is bij ons aan het juiste adres. Wij hebben de faciliteiten van een sportschool en combineren dat met de professionele begeleiding van de fysiotherapeut. Kwaliteit, maatwerk en persoonlijke aandacht zijn daarbij belangrijke waarden.

Ons team staat voor u klaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn!

TEAM

Pauline van Bennekom

sportfysiotherapeut; orthopedische revalidatie

Ronald Bokkers

manueel therapeut; kinder-manueeltherapeut; dry needling

Marissa Hüsken

oedeemfysiotherapeut; oncologiefysiotherapeut

Paul van Dongen

Parkinson; CVA; NAH; Chronisch ZorgNet; hartrevalidatie

Chantal van Donselaar

kinderfysiotherapeut; longrevalidatie; NAH

Margreet van Esveld

praktijkassistente

Belinda Groenestein

oedeemfysiotherapeut, geriatriefysiotherapeut i.o.

Peter van Harten

manueel therapeut; orthopedische revalidatie; longrevalidatie

Mieke Hoetmer

praktijkassistente

Rita van der Kleijn

bekkenfysiotherapeut; dry needling

Hester Liemburg

diabeteszorg; overgewicht; leefstijladviseur

Esmée Neijmeijer

psychosomatisch fysiotherapeut i.o.

Rian van de Ruitenbeek

sportfysiotherapeut; orthopedische revalidatie

Mayra van Teeffelen

oedeemfysiotherapeut, geriatrie, neurologie

Wilmar Vierveijzer

manueel therapeut; kinder-manueeltherapeut; orthopedische revalidatie

Linda Weinberger

handtherapie; hartrevalidatie

Aniek Wolsing

manueel therapeut i.o.; dry needling

Elmar Zijl

allround fysiotherapeut; Chronisch ZorgNet

Cees de Wolf

praktijkmanagement
KWALITEIT

Kwaliteitsmonitor Qualiview

Qualiview is een meetinstrument dat de patiëntervaring van fysiotherapiepraktijken meet door middel van de CQ-index. Met de CQ-index wordt de kwaliteit van zorg vanuit patiëntenperspectief op een betrouwbare manier gemeten en openbaar gemaakt. Al onze patiënten worden, indien zij hiermee instemmen, na hun behandelingen automatisch door ons uitgenodigd voor deelname aan een online vragenlijst. De actuele resultaten van de ingevulde enquêtes zijn hieronder in te zien. Het gaat hier dus over uw oordeel van onze praktijk.

NIEUWS

Behandelingen gaan door, FysioFit! online

Met de huidige coronamaatregelen kunnen individuele behandelingen gewoon doorgaan. Sporten op De Nije Veste is niet toegestaan en daarom bieden we FysioFit! tijdelijk online aan. Deelnemers krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging

Om het coronavirus onder controle te houden kunnen we niet achterover leunen; gepaste maatregelen blijven nodig.
Waar mogelijk of gewenst blijven we onze online diensten aanbieden: voor longrevalidatie wordt bijvoorbeeld nog steeds tele-revalidatie ingezet en het videoconsult als alternatief voor de reguliere zitting zal worden blijven gebruikt.

Kleedruimtes en douches kunnen niet worden gebruikt. Tip: neem zo weinig mogelijk persoonlijke bezittingen mee en berg alles op in een kluisje, zo houden we de oefenzaal overzichtelijk.
Met deze maatregelen willen we de praktijk voor iedereen veilig en toegankelijk houden. Als we allemaal een beetje rekening met elkaar houden moet dat lukken!

HARTPATIËNTEN NIJKERK REVALIDEREN DICHT BIJ HUIS

Patiënten uit Nijkerk die herstellen van een hartaandoening kunnen dicht bij huis revalideren. Cardiologen van Meander Medisch Centrum en fysiotherapeuten van De Nije Veste zijn de samenwerking aangegaan en bieden deze patiënten een bewegingsprogramma in Nijkerk.

Hartpatiënten krijgen verschillende programma’s aangeboden om de gevolgen van de hartaandoening te beperken en het risico op een mogelijk nieuw infarct te verminderen. Het is belangrijk dat mensen na een infarct, dotterbehandeling of hartoperatie gaan sporten, dan wel blijven sporten. Deelname aan een hartrevalidatieprogramma draagt bij aan een langer en gezond leven. Vaak blijkt het, om verschillende redenen, niet mogelijk om aan het hartrevalidatieprogramma in het ziekenhuis in Amersfoort deel te nemen. Het is heel prettig voor deze patiënten om in hun eigen woonplaats te kunnen deelnemen aan het bewegingsprogramma om te werken aan herstel.

Praktisch betekent dit, dat een Nijkerkse hartpatiënt die daarvoor in aanmerking komt, de keuze krijgt voorgelegd het bewegingsprogramma van de revalidatie in Nijkerk te volgen: substitutie van zorg, dichtbij en op maat.

In 2014 is dit traject ingezet en het resultaat mag best bijzonder genoemd worden en is uniek in Nederland.

HARTREVALIDATIE

Linda Weinberger en Paul van Dongen zijn opgeleid om het beweegprogramma (FIT-module) van de tweede fase hartrevalidatie te verzorgen. Zij hebben de cursus en de bijbehorende stage succesvol afgerond. U kunt dus veilig en verantwoord bij ons terecht voor het werken aan uw herstel bij angina pectoris, na een hartinfarct, dotterbehandeling of hartklepoperatie. U leert vertrouwen te krijgen en hoe u veilig kunt bewegen en gezond te leven met minder stress. Wij helpen u snel weer aan de slag te kunnen gaan. Uiteraard gebeurt dit in directe samenspraak met uw behandelend cardioloog. Meer informatie via 033-7210510 of via de mail: receptie-receptie-fysiotherapie@denijeveste.nl.

FYSIOFIT!

Naast fysiotherapie biedt Fysiotherapie De Nije Veste ook sportabonnementen aan. Wij doen dat onder de naam FysioFit!

FysioFit! is méér dan sporten bij de sportschool: het is een totaalpakket van bewegen en leefstijladvies voor een betere fitheid en gezondheid en meer energie. De training vindt plaats in kleine groepen, zodat aan alle deelnemers ruimschoots aandacht geschonken kan worden. U voert een oefenprogramma uit, dat volledig is afgestemd op uw wensen en mogelijkheden.

De computergestuurde apparatuur maakt het u gemakkelijk: op uw persoonlijke trainingskaart staat uw programma, u hoeft de toestellen alleen maar aan te zetten, de rest gaat vanzelf. Vóór aanvang van het programma wordt een uitgebreide intake gedaan, die onderdeel vormt van het abonnement. Tijdens het programma wordt dit regelmatig met u geëvalueerd en waar nodig aangepast. De begeleiding tijdens de training is door minimaal 1 ervaren fysiotherapeut.

FysioFit! is bewegen met plezier. Tijdens de groepstraining wordt vooral ook veel gelachen en dat is ook gezond! Het is voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, conditie, beperking of ziekte. We gebruiken hiervoor het programma MyFitplan: een methode die je in beweging brengt en houdt op een veilige en verantwoorde manier met resultaatgarantie.

Wij bieden 2 abonnementen aan: 1 x of 2 x per week sporten. De tarieven zijn €37,50 resp. €60,- per maand.

Als gevolg van de corona-maatregelen wordt FysioFit! tijdelijk online aangeboden!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk.

CORE STABILITY TRAINING

Fysiotherapie De Nije Veste biedt CORE STABILITY TRAINING aan.

Deze training wordt 1 keer per week gegeven aan groepen van maximaal 8 personen en is bestemd voor iedereen die last heeft van terugkerend rugklachten, die de rug preventief wil trainen of bewuster wil zijn van houding en beweging.

In de training wordt aandacht geschonken aan het trainen van de rompspieren in souplesse, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen.

Voor deelname aan de training is geen verwijzing van een arts nodig. U betaalt abonnementskosten die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed. Core Stability Training wordt 1 x per week gegeven en kost €37,50 per maand.

Voor meer informatie bel 033 7210510 of mail naar receptie-fysiotherapie@denijeveste.nl 

RELAXFIT!

Fysiotherapie De Nije Veste biedt RELAXFIT! aan.

RelaxFit! is voor iedereen die behoefte heeft aan een rustmoment voor lichaam en geest. Jong of oud, dat maakt niet uit. Je leert beter voelen van en luisteren naar je lichaam.

RelaxFit! is vooral ook geschikt voor wie last heeft van een verstoorde ademhaling, spanningsgerelateerde klachten of  lichte nek- of rugklachten.

Bij RelaxFit! doe je oefeningen in groepsverband onder leiding van fysiotherapeute Hester Liemburg. Er wordt vooral aandacht besteed aan ontspanning en ademhaling, maar ook aan lenigheid en soepelheid, balans en kracht en verbetering van het bewegingsgevoel.

Dit zijn veelal eenvoudige grondoefeningen op een mat, in lig, zit en stand. Incidenteel ook oefeningen in de buitenlucht, bijvoorbeeld tijdens een wandeling.

Een groepsles RelaxFit! duurt ± 45 minuten.

Voor deelname aan RelaxFit! is geen verwijzing van een arts nodig. Je betaalt abonnementskosten die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed. RelaxFit! wordt 1 x per week gegeven en kost €37,50 per maand.

Voor meer informatie bel 033 7210510 of mail naar receptie-fysiotherapie@denijeveste.nl 

DIRECTE TOEGANKELIJKHEID

Geen verwijsbrief nodig

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U hebt dus geen verwijsbriefje nodig van de huisarts. Dat heeft voordelen. U komt namelijk direct bij de juiste behandelaar terecht en kunt meteen aan uw herstel gaan werken. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel verwijst de fysiotherapeut u naar uw huisarts. De fysiotherapeut laat uw huisarts weten dat u bij hem onder behandeling bent. Uw huisarts kan daarmee rekening houden bij de behandeling van eventuele andere klachten.

Voor aanmelden bij de praktijk kunt u gebruikmaken van het contactformulier onderaan deze site. Direct naar : contactformulier

TARIEVEN

Tarieven Fysiotherapie 2021

Prestatiebeschrijving

Tarief 

Zitting reguliere fysiotherapie

€ 38,00

Zitting manuele therapie

€ 54,00

Zitting oedeemtherapie

€ 54,00

Zitting bekkenfysiotherapie

€ 54,00

Zitting geriatriefysiotherapie 

€ 54,00

Zitting kinderfysiotherapie

€ 54,00

Dry needling

€ 54,00

Lange zitting voor complexe en/of meervoudige zorgvragen

€ 57,50

Screening

€ 19,50

Screening, intake en onderzoek

€ 56,50

Intake en onderzoek na verwijzing

€ 50,50

Eenmalig onderzoek

€ 57,50

Groepsbehandeling 2 personen (60 min.)

€ 36,00

Groepsbehandeling 3 personen (60 min.)

€ 33,00

Groepsbehandeling 4 personen (60 min.)

€ 30,50

Groepsbehandeling 5-10 personen (60 min.

€ 24,00

Toeslag voor behandeling aan huis

€ 19,50

Toeslag voor behandeling in een instelling

€ 12,00

Instructie/overleg ouders/verzorgers van de patiënt

€ 54,00

Verstrekte verband- en hulpmiddelen

op aanvraag

Verslaglegging aan derden

€ 62,00

Eenmalig kinderfysiotherapeutisch rapport

€ 54,00

Niet-nagekomen afspraak, mits korter dan 24 uur afgezegd

€ 27,50

Niet-nagekomen afspraak consult specialisatie fysiotherapie,

mits korter dan 24 uur afgezegd

€ 40,50

Abonnementstarieven

Beweegadvies (FIT-test, programma op maat)

€70,00        

Startpakket (trainingskaart €12,75; hartslagmeter €28,00)

€38,00

Abonnement FysioFit! 1 x per week – tarief per maand

€37,50

Abonnement FysioFit! 2 x per week – tarief per maand

€60,00

Abonnement RelaxFit! – tarief per maand

€37,50

Abonnement Core Stability Training – tarief per maand

€37,50

Bij afsluiten van een abonnement vervallen de kosten van het beweegadvies.

Spelregels:

 • Geen inschrijfkosten, geen opzegtermijn.
 • Minimum abonnementsduur is 3 maanden.
 • Trainen is altijd op afspraak.
 • Abonnement wordt automatisch verlengd.
 • Betaling per maand middels automatische incasso.
 • U kunt rekenen op een programma op maat, een persoonsgerichte aanpak en begeleiding door minimaal 1 ervaren fysiotherapeut.
KLACHTENREGELING EN PRIVACYREGLEMENT

KLACHTENREGELING

U mag ervan uitgaan dat uw fysiotherapeut er alles aan doet om de behandeling en het contact met u zo vlot en prettig mogelijk te laten verlopen. Toch kan het gebeuren dat u een klacht heeft over de behandeling van uw fysiotherapeut. Een andere mogelijkheid is dat u ontevreden bent over de manier waarop uw fysiotherapeut of zijn medewerker met u omgaat. Dan is het goed om uw klacht kenbaar te maken. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor andere patiënten en voor de kwaliteit van de fysiotherapie.

Indien u niet tevreden bent over de behandeling kunt u dit het beste direct kenbaar maken aan uw eigen therapeut. Wellicht kunt u samen tot een oplossing komen. Als u zich daar zekerder bij voelt, kunt u een bekende uit uw familie- of vriendenkring vragen hierbij aanwezig te zijn. Ziet u op tegen de confrontatie met uw fysiotherapeut, dan kunt u eventueel contact opnemen met één van de praktijkeigenaren.

Hebt u een klacht over uw fysiotherapeut, en lukt het niet om gezamenlijk tot een oplossing te komen, dan kunt u gebruik maken van een klachtenprocedure. Uw klacht wordt dan door een onafhankelijke commissie behandeld.

Hoe deze procedure in zijn werk gaat staat beschreven op www.defysiotherapeut.com.

Wij willen benadrukken dat een klacht door ons niet gezien wordt als een bedreiging, maar als een kans onze service en dienstverlening verder te verbeteren.

PRIVACYREGLEMENT

Fysiotherapie De Nije Veste verwerkt diverse persoonsgegevens van haar cliënten. Voor een optimale behandeling worden bijzondere persoonsgegevens (BSN, relevante medische gegevens) geregistreerd. Voor identificatie en financiële afhandeling worden persoonsgegevens (NAWE, verzekeringsgegevens) geregistreerd. Zonder deze gegevens kan door ons geen behandeling worden gegeven.

Wij verwerken gegevens voor de volgende doeleinden:

 • Voor zorgverlening
 • Voor doelmatig beheer en beleid
 • Voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en voorlichting (alleen na schriftelijke toestemming en altijd anoniem)

Er vindt in beginsel geen verwerking plaats voor andere doeleinden.

Wij hechten er groot belang aan vertrouwelijk met persoonsgegevens om te gaan, op een correcte wijze en volgens de geldende wetgeving. De belangrijkste wetten op dit gebied zijn de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). De AVG beschermt de privacy en persoonsgegevens. Deze wet verplicht organisaties die met persoonsgegevens werken op een goede manier met deze informatie om te gaan. Naast de AVG zijn er aparte regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan in de WGBO.

Beveiliging en veiligheidsmaatregelen
Persoonsgegevens worden vastgelegd in een dossier in een digitale omgeving, die beveiligd is tegen onbevoegde toegang. Behalve de behandelend fysiotherapeut heeft ook een beperkt aantal andere personen toegang tot de gegevens die in de registratie zijn opgenomen. Dit zijn bijvoorbeeld waarnemers, andere fysiotherapeuten in de praktijk, stagiaires en administratieve krachten. Al deze personen hebben een geheimhoudingsplicht. Zij zijn verplicht om vertrouwelijk om te gaan met persoonsgegevens.

Gegevens van cliënten worden nooit zonder toestemming aan derden verstrekt, ook niet aan naaste familie. Ook na overlijden worden de gegevens niet openbaar gemaakt. Wanneer het voor (wetenschappelijk) onderzoek van belang is dat gegevens wél tot personen herleidbaar zijn, zullen deze pas mogen worden verstrekt (aan de onderzoeker) wanneer de cliënt daarvoor toestemming heeft verleend.

Persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor een goede zorgverlening. Medische gegevens moeten volgens de wet minstens 15 jaar worden bewaard, of zoveel langer als redelijkerwijs nodig is om verantwoorde zorg te kunnen leveren.

Telefonie
Wij registreren alle ingaande en uitgaande telefoongesprekken, met informatie over telefoonnummer, datum, tijdstip, duur en wachttijd. Daarnaast worden gesprekken soms opgenomen voor leerdoeleinden. De opgenomen gesprekken en registraties worden maximaal 3 maanden bewaard.

Internet
Fysiotherapie De Nije Veste hecht groot belang aan de privacy van de gebruikers van haar website. Op de website zijn een disclaimer en ons cookiebeleid te vinden.

Rechten van de cliënt
Al onze cliënten hebben rechten ten aanzien van hun persoonlijk dossier als ook de persoonlijke informatie. Er bestaat het recht:

 • te weten of en welke eigen persoonsgegevens wij verwerken en met welke doeleinden
 • op inzage in en een afschrift (kopie) van de eigen gegevens die zijn verwerkt
 • op veranderen, aanvullen of verwijderen van de eigen gegevens
 • op vernietiging van het eigen dossier (dit is aan wettelijke voorwaarden gebonden)

Wie gebruik wil maken van bovengenoemde rechten, kan dit mondeling of via het contactformulier op onze website kenbaar maken. Belangen kunnen ook behartigd worden door een vertegenwoordiger (zoals een schriftelijk gemachtigde, curator of mentor).

Indien de praktijk niet op de juiste manier met persoonsgegevens omgaat, kan dit via de geldende klachtenregeling binnen de praktijk kenbaar gemaakt worden. Zie daarvoor de praktijkbrochure e/o de klachtenregeling.

AFSPRAAK

PER TELEFOON

Voor het maken van een afspraak bel: 033-7210510 (bij voorkeur tussen 08:00-14:00 uur)

AAN DE BALIE

U kunt een afspraak maken aan de receptiebalie op de tweede verdieping tussen 08:00-14:00 uur.

CONTACTFORMULIER

Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

CONTACTFORMULIER

Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam*

Geboortedatum*

E-mailadres

Telefoonnummer*

Onderwerp*

Vraag*

Ik ben me ervan bewust dat door het versturen van dit formulier de hierop ingevulde gegevens worden opgeslagen en uitsluitend worden gebruikt in het proces waarvoor dit formulier is ingevuld.