CONTACT

Fysiotherapie De Nije Veste

Postbus 1192 3860 BD Nijkerk

Bezoekadres: Oranjelaan 104, Nijkerk

Tel. 033-7210 510 Fax 033-7210 511

E-mail: receptie-fysiotherapie@denijeveste.nl

Website: www.fysiotherapiedenijeveste.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m donderdag van 07.00 tot 21.00 uur.

Vrijdag van 07.00 tot 18.00 uur.

PRAKTIJKINFORMATIE

De praktijk Fysiotherapie De Nije Veste bestaat sinds maart 2011 als fusiepraktijk tussen twee langer bestaande fysiotherapiepraktijken in Nijkerk. De expertise van 16 fysiotherapeuten + 2 praktijkassistenten verzekeren een optimale behandeling.

U vindt ons op de 2e verdieping van Gezondheidscentrum De Nije Veste, waar we de beschikking hebben over 9 behandelruimtes en 2 ruime oefenzalen van respectievelijk 175m2 en 50 m2.

In de praktijk Fysiotherapie de Nije Veste staat het leveren van optimale kwaliteit van zorg centraal, d.w.z. verantwoorde zorg binnen een vriendelijke, veilige en vertrouwelijke omgeving.

Het beleid van de praktijk is erop gericht, dat voor cliënten uiterlijk binnen 2 dagen na aanmelding een eerste afspraak kan worden gepland.

In het team van fysiotherapeuten zijn de volgende verbijzonderingen aanwezig:

 • manuele therapie
 • bekkenfysiotherapie
 • oedeemfysiotherapie
 • oncologiefysiotherapie
 • sportfysiotherapie
 • kinderfysiotherapie
 • geriatriefysiotherapie
 • handtherapie
 • hartrevalidatie

De praktijk is aangesloten bij de beroepsgroep KNGF, de Nederlandse Vereniging voor HandTherapie NVHT, de regionale CVA-zorgketen Stroke Service Eemland en bij de landelijke netwerken ParkinsonNet en ClaudicatioNet.

Naast fysiotherapie wordt aandacht besteed aan gezondheidsbevordering en preventieve training (beweegprogramma’s) bij overgewicht en bij chronische aandoeningen als suikerziekte, hart- en vaatziekten en longziekten.

Maar wij richten ons niet alleen op ‘patiënten’: wie streeft naar een betere fitheid en gezondheid, en daarbij persoonlijke en deskundige begeleiding wil, is bij ons aan het juiste adres. Kwaliteit, maatwerk en persoonlijke aandacht zijn daarbij belangrijke waarden.

Ons team staat voor u klaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn!

TEAM

Pauline van Bennekom

sportfysiotherapeut; orthopedische revalidatie

Ronald Bokkers

manueel therapeut; kinder-manueeltherapeut; dry needling

Marissa Hüsken

oedeemfysiotherapeut; oncologiefysiotherapeut

Paul van Dongen

Parkinson; CVA; NAH; ClaudicatioNet; hartrevalidatie

Chantal van Donselaar

kinderfysiotherapeut; longrevalidatie; NAH

Margreet van Esveld

praktijkassistente

Peter van Harten

manueel therapeut; orthopedische revalidatie; longrevalidatie

Mieke Hoetmer

praktijkassistente

Rita van der Kleijn

bekkenfysiotherapeut; dry needling

Hester Liemburg

diabeteszorg; overgewicht; leefstijladviseur

Rian van de Ruitenbeek

sportfysiotherapeut; orthopedische revalidatie

Wilmar Vierveijzer

manueel therapeut; kinder-manueeltherapeut; orthopedische revalidatie

Anne de Vries

geriatriefysiotherapeut

Linda Weinberger

handtherapie; hartrevalidatie

Cees de Wolf jr.

manueel therapeut; orthopedische revalidatie; longrevalidatie

Cees de Wolf sr.

praktijkmanagement

Esmée Neijmeijer

allround fysiotherapeut

Vera Blok

bekkenfysiotherapeut i.o.
KWALITEIT

Kwaliteit en Fysio Prestatie Monitor

De Fysio Prestatie Monitor (FPM) is een meetinstrument dat op geautomatiseerde basis de patiëntervaring van fysiotherapiepraktijken meet door middel van de CQ-index. Met de CQ-index wordt de kwaliteit van zorg vanuit patiëntenperspectief op een betrouwbare, wetenschappelijk verantwoorde manier gemeten en openbaar gemaakt. Al onze patiënten worden, indien zij hiermee instemmen, na hun behandelingen automatisch door ons uitgenodigd voor deelname aan een online vragenlijst. De resultaten worden (anoniem) teruggekoppeld via een online monitor. De actuele resultaten van de ingevulde enquêtes zijn hieronder door u in te zien. Het gaat hier dus over uw oordeel van onze praktijk.

NIEUWS

30-03-2018

Chantal haalt diploma kinderfysiotherapie

Joehoeeeee!! Zo reageerde Chantal na het behalen van het diploma kinderfysiotherapie. Daarmee is Chantal specialist in het behandelen en begeleiden van kinderen binnen de fysiotherapie en mag zij de internationale titel MSc dragen.
En daar zijn we trots op!

2-9-2017

BOOTCAMP BIJ FYSIOTHERAPIE DE NIJE VESTE

Altijd al eens Bootcamp willen proberen? Fysiotherapie De Nije Veste organiseert 2 keer per week BootcampFit! Houd je van buiten sporten en jezelf fysiek uitdagen? Kom dan samen met ons sporten en ga de uitdaging aan!

Op dinsdag- en donderdagavond van 18.30-19.30 kun je komen bootcampen voor maar 25 euro per maand.

Aanmelden gaat eenvoudig door hier te klikken.

Zie ook @BootcampFitNijkerk op Facebook.

31-10-2016

HARTPATIËNTEN NIJKERK REVALIDEREN DICHT BIJ HUIS

Patiënten uit Nijkerk die herstellen van een hartaandoening kunnen voortaan dicht bij huis revalideren. Cardiologen van Meander Medisch Centrum en fysiotherapeuten van De Nije Veste zijn de samenwerking aangegaan en bieden deze patiënten voortaan een bewegingsprogramma in Nijkerk.

Hartpatiënten krijgen verschillende programma’s aangeboden om de gevolgen van de hartaandoening te beperken en het risico op een mogelijk nieuw infarct te verminderen. Het is belangrijk dat mensen na een infarct, dotterbehandeling of hartoperatie gaan sporten, dan wel blijven sporten. Deelname aan een hartrevalidatieprogramma draagt bij aan een langer en gezond leven. Vaak blijkt het, om verschillende redenen, niet mogelijk om aan het hartrevalidatieprogramma in het ziekenhuis in Amersfoort deel te nemen. Het is heel prettig voor deze patiënten om vanaf nu in hun eigen woonplaats te kunnen deelnemen aan het bewegingsprogramma om te werken aan herstel.

Praktisch betekent dit, dat een Nijkerkse hartpatiënt die daarvoor in aanmerking komt, de keuze krijgt voorgelegd het bewegingsprogramma van de revalidatie in Nijkerk te volgen: substitutie van zorg, dichtbij en op maat.

In 2014 is dit traject ingezet en het resultaat mag best bijzonder genoemd worden en is uniek in Nederland.

1-10-2015

FYSIOTHERAPIE DE NIJE VESTE PROLONGEERT PLUS-STATUS

Praktijk FYSIOTHERAPIE DE NIJE VESTE wordt zowel door verzekeraars als door haar cliënten beoordeeld op de kwaliteit van de dienstverlening. Deze beoordeling heeft ertoe geleid dat verzekeraars de praktijk het predicaat PlusPraktijk hebben gegeven. Cliënten beoordelen de praktijk met een rapportcijfer 8,9.

De praktijk voldoet niet alleen aan de kwaliteitseisen van de eigen beroepsgroep, maar gaat een stap verder. Daarbij gaat het onder meer om de deskundigheid van de fysiotherapeuten, het resultaat van klanttevredenheidsonderzoeken of het aantal behandelingen voor een bepaalde klacht. Andere voordelen zijn de bereikbaarheid, de openingstijden en de wachttijd.

De fysiotherapeuten van de Nije Veste mogen met recht trots zijn. De erkenning is het resultaat van de inspanningen die worden geleverd de kwaliteit van de zorgverlening op het hoogste niveau te brengen. De praktijk behoort hiermee tot het topsegment van de fysiotherapie in Nederland. U kunt dus rekenen op de beste behandeling.

2 NIEUWE SPECIALISTEN IN HUIS

Sinds juli 2015 hebben we 2 nieuwe specialisten in huis: Anne de Vries is opgeleid tot master of science geriatriefysiotherapie en Cees de Wolf jr. tot manueel therapeut. Beiden hebben hun 3-jarige opleiding succesvol afgerond en staan ingeschreven in het desbetreffende kwaliteitsregister van het KNGF.

Met deze verbijzonderingen hebben we nóg meer kennis in huis.

Kijk hier voor meer informatie over manuele therapie.

Klik hier voor meer informatie over de geriatriefysiotherapeut.

HARTREVALIDATIE

Linda Weinberger en Paul van Dongen zijn opgeleid om het beweegprogramma (FIT-module) van de tweede fase hartrevalidatie te verzorgen. Zij hebben de cursus en de bijbehorende stage succesvol afgerond. U kunt dus veilig en verantwoord bij ons terecht voor het werken aan uw herstel bij angina pectoris, na een hartinfarct, dotterbehandeling of hartklepoperatie. U leert vertrouwen te krijgen en hoe u veilig kunt bewegen en gezond te leven met minder stress. Wij helpen u snel weer aan de slag te kunnen gaan. Uiteraard gebeurt dit in directe samenspraak met uw behandelend cardioloog. Meer informatie via 033-7210510 of via de mail: receptie-receptie-fysiotherapie@denijeveste.nl.

SPORTSPREEKUUR

De praktijk Fysiotherapie De Nije Veste heeft twee master sportfysiotherapeuten in dienst en heeft daarmee de benodigde kennis in huis voor de beoordeling en behandeling van sportblessures en het begeleiden van sporters met een specifieke vraag. Iedere sporter is uniek. Met goede diagnostiek en een individuele benadering wordt een behandeling op maat geleverd.

In onze moderne accommodatie zijn er optimale behandelmogelijkheden.

Om deze zorg laagdrempelig aan te kunnen bieden, is er een gratis inloopspreekuur op maandag van 07.30 tot 08.00 uur. Hiervan kan iedereen zonder afspraak gebruikmaken voor advies of beoordeling van zijn of haar sportgerelateerde klachten.

Binnen Gezondheidscentrum De Nije Veste hebben wij goede samenwerking met aansluitende disciplines (huisartsen, orthopeden, sportarts) waar eventueel naar kan worden doorverwezen. De Nije Veste beschikt over een eigen Röntgen- en echokamer voor eventuele aanvullende diagnostiek.

CORE STABILITY TRAINING

Fysiotherapie De Nije Veste biedt CORE STABILITY TRAINING aan.

Deze training wordt 1 keer per week gegeven aan groepen van maximaal 8 personen en is bestemd voor iedereen die last heeft van terugkerend rugklachten, die de rug preventief wil trainen, die bewuster wil zijn van houding en beweging of die sportprestaties wil verbeteren.

In de training wordt aandacht geschonken aan het trainen van de rompspieren in kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen.

Voor deelname aan de training is geen verwijzing van een arts nodig. U betaalt abonnementskosten die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed.

Voor meer informatie bel 033 7210510 of mail naar receptie-fysiotherapie@denijeveste.nl 

Vallen Verleden Tijd
Nieuwe cursus Vallen Verleden Tijd gestart!

25 oktober is een nieuwe  cursus Vallen Verleden Tijd gestart. De cursus Vallen Verleden Tijd is een cursus waarin u leert om een val te voorkomen en de kans op letsel bij een val te verkleinen. De cursus bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur op maandag en woensdag van 13.30-15.00. De cursus wordt gegeven bij de UVV en bij sportschool Rebel door ervaren begeleiders. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met de receptie van De Nije Veste.

Deelnemers van de vorige cursussen zijn erg enthousiast en vol zelfvertrouwen. Klik op de foto hiernaast om te zien hoe zij de cursus beoordelen.

FYSIOFIT!

Naast fysiotherapie biedt Fysiotherapie De Nije Veste ook sportabonnementen aan. Wij doen dat onder de naam FysioFit!

FysioFit! is méér dan sporten bij de sportschool: het is een totaalpakket van bewegen en leefstijladvies voor een betere fitheid en gezondheid en meer energie. De training vindt plaats in kleine groepen, zodat aan alle deelnemers ruimschoots aandacht geschonken kan worden. U voert een oefenprogramma uit, dat volledig is afgestemd op uw wensen en mogelijkheden.

De computergestuurde apparatuur maakt het u gemakkelijk: op uw persoonlijke trainingskaart staat uw programma, u hoeft de toestellen alleen maar aan te zetten, de rest gaat vanzelf. Vóór aanvang van het programma wordt een uitgebreide intake gedaan, die onderdeel vormt van het abonnement. Tijdens het programma wordt dit regelmatig met u geëvalueerd en waar nodig aangepast. De begeleiding tijdens de training is door minimaal 1 ervaren fysiotherapeut.

FysioFit! is bewegen met plezier. Tijdens de groepstraining wordt vooral ook veel gelachen en dat is ook gezond! Het is voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, conditie, beperking of ziekte. We gebruiken hiervoor het programma MyFitplan: een methode die je in beweging brengt en houdt op een veilige en verantwoorde manier met resultaatgarantie.

Voor FysioFit! kunt u niet zomaar binnenlopen in de praktijk. Er zijn vaste trainingstijden op iedere werkdag, zowel overdag als ’s avonds (behalve vrijdagavond). Wij bieden 2 abonnementen aan: 1 x of 2 x per week sporten. De tarieven zijn €37,50 resp. €60,- per maand.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk.

DIRECTE TOEGANKELIJKHEID

Geen verwijsbrief nodig

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U hebt dus geen verwijsbriefje nodig van de huisarts. Dat heeft voordelen. U komt namelijk direct bij de juiste behandelaar terecht en kunt meteen aan uw herstel gaan werken. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel verwijst de fysiotherapeut u naar uw huisarts. De fysiotherapeut laat uw huisarts weten dat u bij hem onder behandeling bent. Uw huisarts kan daarmee rekening houden bij de behandeling van eventuele andere klachten.

Voor aanmelden bij de praktijk kunt u gebruikmaken van het contactformulier onderaan deze site. Direct naar : contactformulier

TARIEVEN

Tarieven Fysiotherapie 2018

Prestatiebeschrijving

Tarief 

Zitting reguliere fysiotherapie

€ 37,00

Zitting manuele therapie

€ 52,25

Zitting oedeemtherapie

€ 52,25

Zitting bekkenfysiotherapie

€ 52,25

Zitting geriatriefysiotherapie 

€ 52,25

Zitting kinderfysiotherapie

€ 52,25

Dry needling

€ 52,25

Lange zitting voor complexe en/of meervoudige zorgvragen

€ 52,25

Screening

€ 19,00

Screening, intake en onderzoek

€ 55,00

Intake en onderzoek na verwijzing

€ 48,00

Eenmalig onderzoek

€ 55,50

Groepsbehandeling 2 personen (60 min.)

€ 35,00

Groepsbehandeling 3 personen (60 min.)

€ 32,00

Groepsbehandeling 4 personen (60 min.)

€ 29,50

Groepsbehandeling 5-10 personen (60 min.

€ 23,50

Toeslag voor behandeling aan huis

€ 18,00

Toeslag voor behandeling in een instelling

€ 10,50

Instructie/overleg ouders/verzorgers van de patiënt

€ 52,25

Verstrekte verband- en hulpmiddelen

op aanvraag

Verslaglegging aan derden

€ 60,00

Eenmalig kinderfysiotherapeutisch rapport

€ 52,25

Niet-nagekomen afspraak, mits korter dan 24 uur afgezegd

€ 26,50

 Niet-nagekomen afspraak consult specialisatie fysiotherapie,

mits korter dan 24 uur afgezegd

€ 39,50

 

Tarieven VerantwoordFit!

Beweegadvies                                                            eenmalig  € 70,-

FIT-test, persoonlijk beweegadvies, programma op maat

Startpakket                                                                eenmalig  € 35,-

Persoonlijke trainingskaart (€ 10,-)

Borstband hartslagmeter (€ 25,-)        

Bij afsluiten van een abonnement vervallen de kosten van het beweegadvies.

Abonnementen zijn er in 2 vormen: 1 of 2 x per week sporten, inclusief fysiotherapeutische begeleiding.                                                                              

Kosten per maand

1 x p.w. € 37,50

2 x p.w. € 60,-

Spelregels:

 • Geen inschrijfkosten, geen opzegtermijn.
 • Minimum abonnementsduur is 3 maanden.
 • Trainen is altijd op afspraak.
 • Abonnement wordt automatisch verlengd.
 • Betaling per maand middels automatische incasso
 • Startpakket wordt voldaan middels automatische incasso.
 • U kunt rekenen op een programma op maat, een persoonsgerichte aanpak en begeleiding door minimaal 1 ervaren fysiotherapeut.
KLACHTENREGELING EN PRIVACYREGLEMENT

KLACHTENREGELING

U mag ervan uitgaan dat uw fysiotherapeut er alles aan doet om de behandeling en het contact met u zo vlot en prettig mogelijk te laten verlopen. Toch kan het gebeuren dat u een klacht heeft over de behandeling van uw fysiotherapeut. Een andere mogelijkheid is dat u ontevreden bent over de manier waarop uw fysiotherapeut of zijn medewerker met u omgaat. Dan is het goed om uw klacht kenbaar te maken. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor andere patiënten en voor de kwaliteit van de fysiotherapie.

Indien u niet tevreden bent over de behandeling kunt u dit het beste direct kenbaar maken aan uw eigen therapeut. Wellicht kunt u samen tot een oplossing komen. Als u zich daar zekerder bij voelt, kunt u een bekende uit uw familie- of vriendenkring vragen hierbij aanwezig te zijn. Ziet u op tegen de confrontatie met uw fysiotherapeut, dan kunt u eventueel contact opnemen met één van de praktijkeigenaren.

Hebt u een klacht over uw fysiotherapeut, en lukt het niet om gezamenlijk tot een oplossing te komen, dan kunt u gebruik maken van een klachtenprocedure. Uw klacht wordt dan door een onafhankelijke commissie behandeld.

Hoe deze procedure in zijn werk gaat staat beschreven op www.defysiotherapeut.com.

Wij willen benadrukken dat een klacht door ons niet gezien wordt als een bedreiging, maar als een kans onze service en dienstverlening verder te verbeteren.

PRIVACYREGLEMENT

Uw fysiotherapeut houdt, om uw behandeling zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, een registratie bij van uw medische en administratieve gegevens. Op deze registratie is de Wet op de Persoonsgegevens van toepassing. Deze wet bevat regels met betrekking tot het doel van de registratie, de aard van de gegevens die worden geregistreerd, het beheer van de gegevens, de personen die toegang hebben tot die gegevens en het inzagerecht van de cliënt. Al deze zaken zijn in een reglement vastgelegd.

REGLEMENT 

Uiteraard gaat de fysiotherapeut zorgvuldig met de gegevens om. Daarom is naast de bovengenoemde Wet op Persoonsregistraties een aantal regels vastgelegd in een privacyreglement.

Onderstaand is het reglement weergegeven:

 • Behalve uw behandelend fysiotherapeut heeft ook een beperkt aantal andere personen toegang tot de gegevens die in de registratie zijn opgenomen. Dit zijn bijvoorbeeld de waarnemers, andere fysiotherapeuten in de praktijk, stagiaires en administratieve krachten. Al deze personen hebben een geheimhoudingsplicht.
 • U hebt het recht om de gegevens die over u zijn vastgelegd in te zien. Indien u meent dat gegevens onjuist zijn vastgelegd kunt u uw fysiotherapeut verzoeken deze te wijzigen.
 • Alleen gegevens die te maken hebben met de behandeling worden in het medisch dossier opgeslagen.
 • Gegevens van cliënten worden niet aan derden verstrekt, ook niet aan naaste familie. Gegevens worden pas vrijgegeven nadat de cliënt hiervoor toestemming heeft gegeven. Ook na overlijden worden de gegevens niet openbaar gemaakt. Wanneer het voor (wetenschappelijk) onderzoek van belang is dat gegevens wél tot personen herleidbaar zijn, zullen deze pas mogen worden verstrekt (aan de onderzoeker) wanneer de cliënt daarvoor toestemming heeft verleend.
 • Nadat een cliënt uitbehandeld is, worden de gegevens 10 jaar lang zodanig gearchiveerd, dat alleen de hierboven genoemde beperkte groep mensen deze gegevens kan inzien.
 • Indien u van mening bent dat de praktijk niet op de juiste manier met uw gegevens omgaat, kunt u dit via de geldende klachtenregeling binnen de praktijk kenbaar maken. Zie daarvoor de praktijkbrochure e/o de klachtenregeling
AFSPRAAK

PER TELEFOON

Voor het maken van een afspraak bel: 033-7210510 (bij voorkeur tussen 08:00-14:00 uur)

AAN DE BALIE

U kunt een afspraak maken aan de receptiebalie (op de tweede verdieping) tussen 08:00-14:00 uur.

CONTACTFORMULIER

Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

CONTACTFORMULIER

Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam*

Geboortedatum*

E-mailadres

Telefoonnummer*

Onderwerp*

Vraag*

Ik ben me ervan bewust dat door het versturen van dit formulier de hierop ingevulde gegevens worden opgeslagen en uitsluitend worden gebruikt in het proces waarvoor dit formulier is ingevuld.